Over Jord

Mijn leven is altijd actief geweest. Vaak was ik op of in de buurt van het strand. Jaren heb ik zomers gewerkt in de sportieve recreatiebranche. Zo gaf ik surfles bij surfles.nl. ’s Winters ging ik op reis op zoek naar goede golven en de ultieme plek om misschien wel oud te worden.

Jord

‘Ik neem de tijd en voel de ruimte te doen wat ik echt wil.’

In 2012 kregen mijn vrouw en ik een droombaan aangeboden: managen van de paradijselijke Rancho Burica op Costa Rica voor tenminste een jaar. Dat ene jaar werden er twee en een half. Een droom werd werkelijkheid. De top was bereikt. Zoals velen ervaren kwam ook voor mij dat moment: is dit het? En zo niet, wat dan wel? Sindsdien is er veel veranderd in mijn leven.

Door het leven in een andere cultuur ontstond er inzicht in de onze, die van mijzelf. Ik herkende patronen. Ik oordeelde en veroordeelde mezelf en anderen en de frustraties en irritaties die ontstonden zorgde voor stress. Waarom had ik daar, ondanks mijn leven in het paradijs, last van? Mijn ogen werden geopend. De omstandigheden bepalen niet of je gestrest of juist relaxt bent. Het gaat om het vinden van de juiste mindset. En die is gelukkig aan te passen.

tico

‘De natuur in, spelen, lachen, vies worden, verwonderen en bovenal genieten van het moment.’

Gelukkig heb ik geen burnout gekregen aangezien ik tot een mooi inzicht kwam: ik hoef niet alles onder controle te hebben. Het samenwerken en leven met inspirerende Costa Ricanen heeft hier zeker aan bijgedragen. Lichamelijk ben ik altijd fit gebleven, aangezien ik dagelijks in het water lag, over het strand liep of de jungle in ging. Bovendien ben ik in de tropen gestart met mediteren en yoga. Dit heeft een bijzonder kalmerend effect op lichaam en geest. Een absolute aanrader!

Na een lange tijd ver van huis te zijn begon ik afstand te doen van de vele belemmeringen die ik mezelf oplegde. Hierdoor ging ik meer op mijn eigen gevoel vertrouwen, kon ik resultaten loslaten en meer in het moment leven.

1495190_10153962987374450_8397209813458481478_o

Inmiddels ben ik (in liefde) gescheiden, spreek ik vloeiend Spaans, is de druk van de ketel en ben ik weer terug in Nederland. Ik ga met plezier de uitdaging aan om alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb toe te passen. In alle rust bewandel ik een nieuw pad. Ik voel de tijd en de ruimte om te doen wat ik echt wil: mooie ervaringen als surfen, klimmen, reizen, wandelen, skiën, snowboarden, hutten bouwen te delen met mensen die hier nog niet mee bekend zijn. Mensen voor wie het juist zo belangrijk zou kunnen zijn. Ik wil mijn passies als middel inzetten om anderen te helpen en inspireren. Onderweg wil ik je leren kennen, je inspireren en me laten inspireren door jou!